google search engine on macbook pro

Weboldalunk forgalmának javításának érdekében a SEO (Search Engine Optimization) feladatok elvégzésére van szükségünk. Miután a weboldal tulajdonosok elkezdték felismerni, hogy üzleti előnyökkel jár, ha oldaluk a keresési találatok között minél előrébb helyezkedik el, szakemberek elkezdtek a SEO-ra specializálódni.

Mára már egy külön iparágnak számít a keresőoptimalizálás. Ezen tevékenység egyik legnagyobb feladata a linképítés. A prémium linképítés lényegében annyit tesz, hogy más oldalokon megjelennek linkek, melyek a mi oldalunkra irányítják a kattintókat.

Leegyszerűsítve: minél több ilyen linkkel rendelkezünk, annál komolyabb és nagyobb oldalnak érzékel bennünk a Google algoritmusa és annál előrébb helyez el bennünket. Ám, ha valóban ilyen egyszerű lenne az egész, akkor nem lenne szükség SEO szakemberekre.

A prémium linképítés igazából egy SEO szakember feladata

A prémium linképítés tulajdonképpen feltuningolt linképítés, profik végzik profi módszerekkel. A lényege az, hogy a SEO szakértők megtalálják a weboldalunk számára legjobb oldalakat, amiken keresztül linkeket építhetnek.

Fontos, hogy releváns legyen a kapcsolat, ugyanis a Google szűri a fizetett, gyenge minőségű linkeket. Fontos, hogy az oldalunkkal megegyező profilú oldallal legyünk összekötve. Nem mindegy, hogy egy kutyakozmetikát egy hasonló tevékenységet végző oldallal kötünk-e össze, vagy egy teljesen más profilú céggel, például egy internetszolgáltatóval.

Továbbá az sem mindegy, hogy az oldal, ami hivatkozik ránk, milyen megjelenésű. A prémium linképítés alapköve, hogy prémium oldalakkal kötnek bennünket össze. Ezekre az oldalakra jellemző, hogy nagy múlttal rendelkeznek, sok látogatójuk van, aktív az oldal, mobiltelefonokra is optimalizálva vannak, nincsenek teleszórva reklámokkal és jó minőségű tartalom jelenik meg rajtuk. Ha ilyen oldalak hivatkoznak a miénkre, a Google keresőmotorja egyből értékes találatként fog minket értékelni és előre dob a találati listán, ezáltal pedig sokkal több emberhez juthatunk el.

Ha szeretnénk kicsit felpezsdíteni weboldalunkat, a SEO szakemberek és a prémium linképítés biztosan meghozza a kívánt eredményt. De türelmesnek kell lennünk, mert átlagosan minimum 3-4 hónap, mire az első eredmények jelentkeznek, a teljes munka pedig akár 1 évig vagy még tovább is tarthat.

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük