a prémium linképítés fontossága

A weboldalak szemszögéből a linképítés az egyik legfontosabb tényező, a minél jobb keresési listás helyezés érdekében. A prémium linképítés fontosságát azonban sokan alábecsülik. Az alábbiakban azonban összegyűjtöttünk mindent az ilyen linképítési alapokról.

Mi is az a prémium linképítés?

A prémium linképítés alatt, ahogy azt a neve is sugallja nem a hagyományos linkvásárlós, no name blogokra való posztolást és onnan linkszerzést jelenti.

A prémium linképítés alapja, hogy minőségégben és tartalmában is megfelelő cikkek készülnek, amiket akár szakmai, akár üzleti kapcsolatok útján keresett és megbízható oldalakra kerülhetnek. Az ilyen oldalakra kikerülő linkek ugyanis nem csak kiemelkedő, hanem tartós eredményeket is produkálhat a keresőben.

Prémium linkek fontossága

A sikeresség érdekében a megfelelő mennyiségű és minőségű link elengedhetetlen, hiszen ezek nélkül igen nehéz a találati listás helyezésen javítani. Ez kiemelten igaz, akkor ha nagy számú konkurenciával kell megküzdeni a jó helyezésekért. Ugyanis, ha egy relatív telített piacra szeretnénk belépni, vagy pozíciót javítani, akkor akár a sokadik oldalról is indulhatunk, ahonnan az első oldal pár helyezésébe bekerülni igazi kihívás lehet.

A prémium linkek azonban éppen ezen segíthetnek a leginkább!

Mi is az a link?

Amennyiben valaki nem lenne tisztában, hogy mi is az a link, akkor röviden elmondhatjuk, hogy ezek lényegében egy adott szövegbe beágyazott „gombok”, mögöttes link tartalommal, amire kattintva a felhasználó a linkben meghatározott weboldalra jut. Ez lehet egy saját másik oldal, vagy egy teljesen másik weboldal is.

Ezek a linkek két elemből állnak tehát, amiket a szakzsargon horgonyszövegnek és maga a link. A szövegben a horgonyszöveg az, ami látható megkülönböztetéssel bír, jellemzően alá van húzva, sőt színnel is megkülönböztetik. A felhasználók ennek köszönhetően könnyen elkülöníthetik optikailag és tudják, hogy mögötte valami másik, releváns információt tartalmazó weboldalra irányítja majd át.

Ezen a téren fontos, hogy a horgonyszöveg illeszkedjen az adott cikk témájához, a linket tartalmazó kifejezés tehát ne térjen el. Például egy horgonyszöveg a keresőoptimalizálásról kevésbé lesz hatékony, egy kertészeti témájú oldal blogjában.

A horgonyszöveg mögött hivatkozva található meg tehát maga a link, aminek összhangban kell lennie a horgonyszöveggel, hiszen a keresők algoritmusai ezt is képesek már vizsgálni.

Miért éri meg a prémium linképítésre áldozni?

A linképítés során tehát lényegében a szövegben található link egy jelet mutat az internetet vizslató a kereső robotoknak. Az algoritmus ezeket a jeleket összesíti, nem csak számszerűleg, hanem minőség terén is, hiszen a minőségi tartalmat jellemzően minőségi oldalról is linkelik.

Éppen ezért sokszor hallani a szakma részéről, hogy néhány prémium minőségű link többet ér, mint akár 100 gyenge minőségű, vásárolt link, amik ismeretlen, vagy ami még rosszabb megbízhatatlan oldalról hivatkozik oldalunkra.

Természetesen a minőségi oldalakra bekerülni nem egyszerű, de érdemes minden követ megmozgatni, hiszen ezzel ténylegesen komoly javulás érhető el a helyezések terén.

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük