a laptop near the hourglass on the table

A prémium linképítés a keresőoptimalizálás egyik legfelső szintje. A weboldalak forgalmának növelését ez a tevékenység javíthatja a legkiemelkedőbb módon. Ahhoz, hogy megértsük a prémium linképítés fogalmát, nézzük meg mit is jelent a hagyományos linképítés és mit takar a SEO fogalma.

A SEO

A SEO, vagy hosszabban Search Engine Optimization, keresőoptimalizálást jelent. A weboldalak megjelenése után nem sokkal felismerték, hogy piaci előnyt jelent, ha valaki a találati lista elején foglal helyet.

A keresletnek köszönhetően megszületett a kínálat is, így létrejöttek a SEO szakemberek, akik erre szakosodva profi módszerekkel javítják weboldalunk elérhetőségeit. Gondoljunk csak bele, mi magunk sem nézzük meg a Google 4-5 oldalát, az első oldal első néhány találatra kattintunk rá maximum. A SEO szakértők ebben segítenek nekünk, hogy mi az első oldal első találatai között szerepeljünk.

A linképítés

A linképítés a SEO egyik módszere, amivel javíthatjuk az oldalunk fellelhetőségét. Ilyenkor más oldalakon elhelyezik az oldalunk linkjét, így egy kattintással elérhetnek bennünket más oldalak látogatói. Minél több ilyen linkkel rendelkezünk, annál relevánsabb oldalnak fog minket ítélni a Google algoritmusa és annál több látogatóhoz jutunk.

Ha ez ilyen egyszerű, akkor bárki elszórhatja a weboldala hivatkozását és máris előre kerül? Sajnos ez nem ilyen egyszerű és itt lép be a képbe a prémium linképítés.

A prémium linképítés

A prémium linképítés a hagyományos linképítés magasabb szinten kivitelezett formája. Annak érdekében, hogy az oldal fejlődése valós legyen, prémium linkeket helyeznek el. Ha egy prémium weboldal hivatkozik ránk, az sokkal értékesebb, mint ha csak egy hagyományos weboldal tenné ugyanezt.

Mi tesz egy weboldalt prémiummá? Ez elég sok tényezőtől függ, de ezek a legalapvetőbbek: jelentős múlttal rendelkezik, aza már jó ideje üzemel, igényes és könnyen érthető/átlátható a megjelenése és a tartalma egyaránt, mobiltelefonokra is optimalizálva vannak, nincsenek teleszórva reklámokkal és aktív olvasóbázissal rendelkeznek.

z ilyen oldalakkal való összeköttetés jelentős mértékeben javítja fellelhetőségünket, viszont van még egy tényező, amire figyelni kell. A linkekkel összekötött oldalaknak hasonló tevékenységi profillal kell rendelkezniük annak érdekében, hogy releváns linknek érzékelje a Google algoritmusa is. Ha két ellentétes tevékenységű oldal kerül összekötésre, az keresőmotor érzékeli az eltérést és még hátrányban is részesítheti az oldalakat.

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.