pexels-photo-1092671.jpeg

A weboldallal rendelkezők már biztosan tapasztalták azt a kellemetlen jelenséget, miszerint oldaluk csak a hátsóbb találatok között jelenik meg, és valahogyan nem tudnak a találati lista elejére kerülni. Ennek sok oka lehet, ennek következtében sok különböző megoldás létezik.

Optimalizálhatjuk a tartalmat, a megjelenést, a reklámokat és szinte mindig mindent lehet javítani. A hasonló problémával küzdő embereknek segítenek a SEO szakértők, akiknek a dolga a kereső optimalizálás. A Search Engine Optimization (SEO) lényege, hogy weboldalunk bizonyos aspektusait annak megfelelően állítjuk, ahogyan azt a célközönségünk elvárná, így könnyebben fellelnek bennünket. De nézzük is meg, hogy pontosan mit is csinál egy SEO szakember a prémium linképítés során.

A SEO szakember prémium linkekkel dolgozik

Az egyik legfontosabb, amit tehet az oldal javításának érdekében az, hogy elkezdi az úgynevezett linképítést. Ilyenkor más weboldalokon jelenítteti meg a mi oldalunk hivatkozását, ezáltal relevánsabb találatnak mutatva oldalunkat. Ahhoz, hogy ez igazán sikerese legyen prémium linkekre lesz szükségünk (ezért is fontos, hogy egy igazi SEO szakértőre bízzuk a dolgot).

A prémium linkek attól számítanak igazán jónak, hogy „prémium” weboldalakról érkeznek. Minél jelentősebb site-tal vagyunk összeköttetésben, annál nagyobb a húzó ereje és annál előkelőbb helyre kerülünk mi is.

A SEO szakemberek sok szempont alapján vizsgálják, hogy mely weboldalak számunkra a legmegfelelőbbek. Ilyen szempont például, hogy jelentős múlttal rendelkezzen az oldal. Ha az utóbbi pár hónapban hozták létre, akkor az igen gyenge összeköttetésnek minősül, míg egy több éves múlttal rendelkező oldal sokkal jobbnak számít. Továbbá az is fontos, hogy az oldal esztétikus, illetve a rajta megjelenő tartalom kifogástalan és közérthető legyen.

A prémium oldalakra jellemző még, hogy sokan és rendszeresen látogatják őket, nincsenek teletűzdelve reklámokkal és mobiltelefonokra is optimalizálva vannak. Számunkra az is fontos, hogy az az oldal, amin megjelenik a mi hivatkozásunk, tevékenységi profilban megegyezzen a miénkkel.

Leegyszerűsítve egy teás szalon weboldalát nem köthetjük össze egy bankfiók oldalával, mer nincs releváns kapcsolat és ezt a Google keresőmotorja is kiszűri. Ilyen esetekben akár teljesen ellentétes hatást is kiválthatunk, mint amire eredetileg számítottunk és teljesen hátra sorolhatnak bennünket.

Összességében a SEO egy külön szakirány és amennyiben ilyesmire lenne szükségünk, mindenképpen kérjünk segítséget egy SEO specialistától, nehogy többet ártsunk, mint használjunk a weboldalunknak.

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük