munka a linképítés során

A linképítés nagyon fontos tényező a keresőoptimalizálás szempontjából. Éppen emiatt nem is egy könnyű feladat és az estek többségében, ha valóban sikert akarunk elérni bizony szakértőre lesz szükségünk. Ahhoz azonban, hogy az alapvető tudnivalókkal tisztában legyünk ezen a téren, most összegyűjtöttük a linképítési alapokat, amiket tudni érdemes.

A linképítés alapjai

A linképítés során sokszor hallani, a gyenge vagy épp prémium minőségű linképítés, linkvásárlás és sok más kapcsolódó kifejezést. Mivel a keresők algoritmusai az off-page SEO ezen részét vizsgálják és ez alapján rangsorolnak leginkább, így érthető, hogy mindenki szeretne minél jobb eredményt elérni a linkek segítségével.

Mire figyeljünk linképítés során?

Amennyiben kifejezetten prémium linképítés a célunk, akkor ehhez három főbb dologra érdemes figyelni:

  • lehetőség szerint független, egymástól különböző honlapokról mutassanak oldalunkra a linkek
  • törekedjünk a minőségi linkek (minőségi oldalról, minőségi tartalommal) szerzésére
  • végül természetesen nem árt, ha ezekből is minél több van.

Mikortól törődjünk a linképítéssel?

A linképítés kapcsán joggal merülhet fel a kérdés, hogy mikortól éri meg vele foglalkozni. Sokan ugyanis úgy állnak a témához, hogy már legyen meg minden más, weboldal, termékportfólió, vagy épp egy kicsi, de stabil vevőbázis.

A linképítést azonban, ha valóban sikeressé akarunk válni nem árt minél előbb elkezdeni. Természetesen egy tartalom nélküli weboldalnál még nem érdemes kapkodni, mert ha a linkeknek hála megérkeznek a felhasználók, vagy potenciális vevők és azt látják, hogy nincs az oldalon tartalom, akkor szinte rögtön tovább is állnak.

Ezért a legjobb akkor hozzálátni a linképítéshez, ha a weboldal már éles, és néhány tartalmas cikk is felkerült már. Ez már jó alapot adhat a megfelelő belső linkhálózat kialakításhoz és a külső prémium linkek építéshez is

Gyenge minőségi linkek hátránya

A prémium linképítés azért fontos, mert a gyenge, vagy rossz minőségű linkek, bizony nem csak hogy eredményt nem hoznak, de akár ronthatják is egy weboldal elérhetőségét és találatai listás helyezését.

Sajnos mivel a keresőmotorok algoritmusainak működését titok fedi, ezért csak a szakértők tapasztalataira és vizsgálataira hagyatkozva mondható el, hogy:

  • a vásárolt linkek kevésbé hatékonyak
  • a linkgyűjtő oldalakról való linkelés kevésbé hatékony
  • az értéktelen oldalakról jövő linkek szintén eredménytelenek
  • a programokkal generált linképítő rendszerek használata kerülendő

A prémium linkek jellemzői

A minőségi linkek megléte tehát nagyon fontos, így ezen nem érdemes spórolni. Ebben természetesen egy tapasztalt SEO szakember segíthet a legtöbbet, aki nem csak a minőségi tartalomra, hanem a prémium linképítésre is komoly figyelmet szentel.

Alapjában véve egy link minőséginek tekinthető, ha:

  • hasonló témájú, szakmai oldalak linkelik weboldalunkat,
  • nagy látogatottságú, megbízhatónak ítélt oldalról mutat oldalunkra a link,
  • másik, de saját, minőségi oldalról érkezik a link.

A prémium linképítés lényegében az ilyen linkek folyamatos szerzéséről és persze karbantartásáról szól, hogy a keresőrobotok minél több úton rátalálhassanak oldalunkra.

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük