person using laptop computer during daytime

A saját honlapunkra mutató linkek más weboldalakon, illetve a saját oldalunkon elhelyezett külső linkek elengedhetetlenek az igazán jó találati helyezésért a keresési listákban. Ez az egyik legerősebb befolyásoló tényező a keresőoptimalizálás területén, ezért kiemelten fontos hangsúlyt fektetnünk a megfelelő prémium linképítésre.

Oldalunkon elhelyezni külső linkeket már alapvető dolog, a jóval nagyobb kihívást az jelenti, hogy a mi honlapunkra jelentősnek számító más portálokról is hivatkozzanak. Ehhez a két legbiztosabb megoldás a minőségi tartalom kialakítása, illetve a jelentős kapcsolati háló kiépítése.

Cikkünkben a prémium linképítéshez találsz segítséget, melyben egyrészt részletezzük a külső hivatkozások fontosságát, másrészt megmutatunk néhány biztos forrást az oldaladra mutató linkek beszerzéséhez.

A prémium linképítés fogalma és kiemelt fontossága profi üzleti honlapoknál

A különböző kereszthivatkozások áttanulmányozásával térképezi fel a Google a világhálót, talál rá új oldalakra. Ebből kifolyólag a prémium linképítés a keresőoptimalizálás egyik alappilére, aminek alkalmazásával erőteljes javulást érhetünk el honlaphelyezésünkben. Minden olyan hivatkozást magában foglal, ami külső helyről mutat a saját oldalunkra. Emiatt úgynevezett „off-page” SEO megoldásnak is nevezik.

Egyik alapvető célja, hogy kiemelten megnövelje a külső helyről a weblapunkra jutó látogatók számát, vagyis forgalmat generáljon oldalunknak. Ezáltal éri el lényegében a másik fontos célját, azaz a találati helyezés javulását a keresési listákban. A keresőmotoroknál ugyanis nagyban számít, hogy hányan, hány oldalról és milyen úton-módon jutnak el tartalmunkhoz.

Lényeges információ viszont, hogy nem csupán a külső linkek darabszáma számít, hanem annak megbízhatósága, hitelessége, helyezése is. Az ismertebb, közkedveltebb oldalakon megtalálható weblaplinkek nagyobb hangsúlyt kapnak a rangsorolásoknál. Igyekezzünk tehát minőségi, releváns honlapokkal prémium linképítést kialakítani.

Törekedj minőségi kinézetre és tartalomra

Ahhoz, hogy megszerezhesd a legjobb honlapok ajánlását oldaladra, a te munkádnak is kiemelt minőségben és tartalommal kell megjelennie. Természetesen a témában való profizmus és megbízhatóság szintén elengedhetetlenül fontos tényezők.

Éppen ezért üzleti weboldalaknál főként ajánlott a design, és akár a tartalom egy részének kialakítását is szakemberekre bízni. Ez egy nagyon jó ugródeszka a hiteles prémium linkek megszerzésén keresztül a valódi, releváns forgalom generálására.

A minőségi link ismertetőjegyei

A legnagyobb mértékben számító linkek az oldal fő szövegeiben helyezkednek el. A Google is az alaptartalomban szereplő hivatkozásokat helyezi előtérbe a rangsorolás kialakításakor. Másrészt ezeknél a legnagyobb a valószínűsége, hogy valaki érdeklődésből rájuk kattint.

A prémium linkek minőségét ezen kívül a külső oldal kapcsolódó tartalma és ismertsége határozza meg. Minél relevánsabb az a honlap, amiről a tiédre kattintanak, annál nagyobb értéket képvisel a Google szemében. Ugyanez igaz a kiindulási weblap látogatottságára és megbízhatóságára. Ezeket a tulajdonságokat mindenképpen tartsd szem előtt prémium linképítéskor.

Bár a főszövegben található hivatkozások a legértékesebbek, a láblécben vagy navigációként kiépített linkek még mindig többet érnek a semminél. A keresőmotorok ugyan kisebb súllyal, de ezeket a kapcsolatokat is figyelembe veszik. Egy-egy nagy ismertségű és hiteles honlap esetén ezért örüljünk egy ilyen lehetőségnek is, mert számíthat a prémium linképítés hatékonysága során.

Megbízható prémium linkszerzés könnyen és egyszerűen

Az egyik legegyszerűbb módja a prémium linkek szerzésének, hogy ezen a platformon is kapcsolódást alakítasz ki már meglévő üzleti partnereiddel. Releváns társaid lehetnek ebben akár beszállítóid, vevőid, szolgáltatóid, kooperációs ügyfeleid, szóval a lehetőségek tárháza igazából végtelen.

Keresd meg őket, és az oldalukon elhelyezett hivatkozásért cserében ajánlj fel viszont prémium linkelést. Ne feledd, a tartalomban elhelyezett linkek a leghatásosabbak. Ezzel a módszerrel nagyon gyorsan és hosszabb távra hatóan érhetsz el javulást oldalad látogatottságában és SEO-dban.

Partnereid bátrabban fognak társulni veled ezen a területen, ha a honlapodon található tartalom minőségi, és erősen hozzájuk kapcsolódó. Amennyiben szakmailag kitűnő a témád és stílusod, könnyen rád találnak mások is, és szívesen hivatkoznak oldaladra a saját írásaikban.

Ugyancsak kapcsolatba léphetsz a helyi vagy tágabb körökben ismert sajtóval, hogy online magazinokban jelentess meg PR cikkeket. Ezek legyenek inkább szórakoztató, az átlag olvasó számára is emészthető és élvezhető informatív szövegek, amiből könnyed stílusban ismerhetik meg területed egy-egy szegmensét.

Bár csábítónak hangzik a rengeteg látogatóval kecsegtető linkgyűjtő oldalak használata, inkább elkerülésüket javasoljuk. A Google már elég fejlett elemzőrendszerekkel rendelkezik ahhoz, hogy az ilyen gyűjteményeket felismerve nemhogy előnyt kapjon honlapunk, hanem még büntetésként hátrább is sorolja majd a találati listában. Ne dőlj be tehát a mézesmadzagnak!

Építs minőségi tartalmat és szakmai kapcsolatokat. Ezekkel hosszú távon bebiztosíthatod honlapod látogatottságát és hitelességét az online piacon. SEO eredményeid pedig hálásak lesznek a megfontolt és átgondold stratégiáért.

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük