woman sitting on sofa while looking at phone with laptop on lap

Ebben a cikkben számos hasznos prémium linképítés technikák ismeretével gazdagodhatsz. Mivel napjainkban a SEO helyezésekért egyre nagyobb harc folyik, egy komoly üzleti honlapnak már nem elég a néhány éve széles körben alkalmazott link katalógusok használata. Induló oldalaknak egyes esetekben még van értelme beregisztrálni néhány ilyen honlapra, hogy linkeket szerezzen. Főként addig nagy segítség, amíg az új weblapnak még csak minimális a tartalma.

Ahogy viszont növekszik honlapunk mind mennyiségre, mind minőségre, mindenképpen szükséges tovább fejlesztenünk linképítési stratégiánk. Szerencsére ma már többféle módszert alkalmazhatunk, és az eredményesség érdekében érdemes ezekből minél többet egyszerre bevetni. Nézzük tehát tovább a SEO szempontjából igen hasznos listát, amiben a különböző közösségi oldalakon történő megosztásokról, és egyéb honlapok használatáról lesz részletesebben szó.

Használd ki a közösségi médiát

Napjainkban számtalan közösségi felület áll az olvasók rendelkezésére, érdemes tehát ismerni őket, illetve azt, melyiken milyen típusú célközönséget érhetünk el leginkább. Hazánkban talán a Facebook a legelterjedtebb, így itthoni olvasóknak szóló honlapok számára igen ajánlott ehhez hozzákapcsolni az oldalt. Építsd be a bejegyzések megosztása funkciót, illetve azt a plugint, ami a bejegyzések kedvelésének és megosztásának számát is mutatja. Ez utóbbi azért fontos, mert ebből az információból a Google is tud dolgozni, míg a Facebook mélyére nem lát be.

Honlapod tartalmától függően számos más egyéb csatornát is választhatsz, mint például a YouTube, Pinterest, Instagram, TikTok stb.

Reagálj bejegyzésekkel fórumokban

Nagyon kedvelt az átlagemberek között a fórumokon való információszerzés, kérdések feltevése, vélemények kérése. Kövesd ezért a legnagyobb hazai (vagy relevancia esetén akár külföldi) fórumokat, és válaszolj a témádhoz, szolgáltatásodhoz, termékedhez kapcsolódó kérdésekre saját bejegyzéseddel. Fontos, hogy ne rögtön eladni akarj hozzászólásoddal, ezt a felhasználók nem kedvelik, meg bizonyos fórumokon akár ki-/letiltás is lehet az eredménye. Ha viszont hozzáértően és segítőkészen válaszolsz, kapcsolódó cikkedet vagy blogodat osztod meg, nyert ügyed lesz.

Itthon a legismertebb és legnagyobb fórumok az Index fórum és NLCafé, de érdemes követned a Gyakori Kérdések témáit is. Minden szakterülethez található ismert és kedvelt fórum, érdemes tehát felkutatnod ezeket és regisztrálnod rájuk. Számítógépes kérdésekkel kapcsolatban például a pcforum.hu, jogi területen pedig a jogiforum.hu a leglátogatottabbak.

Linképítésen túl a speciális, témádhoz kapcsolódó fórumok, kérdések azért is előnyösek, mert leszűrheted belőlük, mi foglalkoztatja az olvasókat leginkább. Egy-egy érdekes és aktuális kérdésre akár készíthetsz rögtön egy hosszabb blogbejegyzés, amit utána több felületen is megoszthatsz. Így könnyebbé válik olyan tartalmat készítened és fenntartanod honlapodon, amit szívesen olvasnak az internetet böngészők.

Készíts tartalmakat hírmegosztó oldalakra

A hírmegosztó oldalak célja, hogy felületet biztosítsanak a mások által készített hírek, cikkek számára. Ezáltal forgalmat generálnak egyrészt saját maguknak, másrészt a bejegyzést készítő oldalnak. A legnagyobbak – mint például a hirkereso.hu – természetesen fizetősek, de találhatók ingyenes szolgáltatók is, mint a propeller.hu és a hirstart.hu.

A Google szempontjából a Google News felületére érdemes regisztrálnunk, ami szintén ingyen igénybe vehető. Ennek előnye, hogy számítógépek mellett androidos okostelefonok applikációján is elérhető, így még több olvasóra lehet számítani. A fizetős szolgáltatásokat pedig akkor javasolt alkalmaznod, amikor naponta már több új blogbejegyzést vagy cikket posztolsz.

Alkalmazz profiloldalakat

Legbiztosabban saját szakmai területeden mozogsz, az ehhez kapcsolódó témákhoz, kérdésekhez tudsz leginkább hozzászólni. Viszont egyik konkurenciád sem szeretné, hogy a honlapján éppen frissen megjelentetett cikk alatt saját oldalad belinkelve tegyél valami megjegyzést. Biztosan törölné ezt, és talán a felhasználódat is végleg kitiltaná, ezért ez semmiképpen nem javasolt.

Létezik viszont áthidaló megoldás erre. Készíts egy személyes honlapot, és ezt tedd be a felhasználódhoz linkként. Még ha nem is kattintanak erre túl sokan, a Google akkor is hivatkozásként értelmezi, és kihasználhatod a versenytárs oldalának SEO erejét. Plusz, ezt követően a személyes honlapodon már bármelyik másik üzleti oldalad linkjét elhelyezheted.

Ha a hozzászólásaid szakmai és stílus szempontjából is megállják a helyüket, valamennyire látogatóra számíthatsz személyes oldaladon. Ezt megfelelően felépítve az olvasókat pedig már tovább terelheted a pénzkereső honlapodra. Okosan és megfelelő profizmussal tehát előnyödre fordíthatod versenytársaid weblapjait és tartalmait.

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük