prémium linképítés menete

Az interneten mondhatni vérre menő küzdelem zajlik a jobb helyezésekért. Ebben a prémium linképítés lehet a legnagyobb segítségünkre. Igen ám, de mi történik, ha valami félre csúszik? Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk, hogy a prémium linképítés helyett miért büntethet minket a Google és mit tehetünk ennek elkerülésére.

Hogyan kerüljük el a büntetést?

Azt, hogy egészen pontosan mikor és miért is büntet a SEO pontosan senki sem tudhatja, hiszen az algoritmusok működését teljes homály fedi. Azonban a sok éves tapasztalat és a rendelkezésre álló módszertanok jó kiindulási alapot jelentenek a SEO szakemberek számára.

Egy valamirevaló szakember ugyanis kifejezetten a modern prémium linképítési technikákra összpontosít és nem áll meg csak a linkek gyártása mellett. Utóbbi ugyanis számos veszélyt rejt, ami miatt a Google és más keresők is könnyen büntetésben részesíthetnek és hátrébb sorolhatják oldalunkat.

Éppen emiatt, a keresőoptimalizálás bár úgy tűnhet önerőből, vagy barát, ismerős által otthonról is megoldható, egy megbízható szakember sokkal többet tehet hozzá hosszútávon az oldal felfuttatásához.

Miért kaphatunk Google büntetést?

A keresőoptimalizálás terén ma már egy egészen komplex tudástár áll rendelkezésre arról, hogy mit is büntethetnek a kereső algoritmusok. Ezek az úgynevezett Black Hat SEO (fekete kalap SEO) módszerek többek között lehetnek a:

  • gyenge minőségű linkek használata
  • túl sok kölcsönös linkelés
  • rejtett linkelés
  • szövegek duplikálása
  • túl sok külföldi oldalról érkező link
  • kulcsszó halmozás

Gyenge linkek használata

A keresési listás helyezésben nagy szerepet kapnak az oldalra mutató linkek, illetve az onnan kimenő linkeket is. Magától értetődően a túl kevés linkkel bíró oldalak rosszabb helyezést tudnak csak elérni. Ezt azonban nem érdemes azzal kompenzálni, hogy hirtelen egy csomó linket szétszórunk a különböző értéktelen oldalakon, vagy linkgyűjtő oldalakra.

Az algoritmusok ugyanis ezeket alaposan vizsgálják nem csak számszerűleg, hanem minőség terén is. Így ha hirtelen túl sok és értéktelen link kezd el mutatni oldalunkra, akkor azt előbb, vagy utóbb büntetni fogja a kereső.

Túl sok kölcsönönös linkelés

A keresőoptimalizálás során az sem a legjobb megoldás, ha találunk egy megbízható és látogatott oldalt és onnan oda-vissza linkeljük egymást. Az algoritmus ugyanis egy bizonyos szint felett már ezt is a büntetendő kategóriába sorolja.

Duplikált szövegek posztolása

A keresőmotorok mivel a szövegek minőségét is vizsgálják, ezért szinte magától értetődő, hogy azzal sem érdemes próbálkozni, hogy egyetlen jól megírt szöveget, több oldalra is feltöltünk, hogy azok által a linken át érkezzenek a felhasználók.

Ehhez hasonlóan ma már a horgonyszövegekre is érdemes figyelni, hiszen a két külön szövegben elhelyezett ugyanaz a horgonyszöveg is szemet szúr a modern kereső metódusoknak.

Kulcsszóhalmozás

A Prémium linképítés során egy fontos tényező a megfelelő kulcsszavak alkalmazása, de ezeket ne nem szabad túlzásba sem vinni. Számszerűleg nagyjából 5%-a lehet egy szövegnek a kulcsszó, egy 500 szavas cikkben azonban a legjobb, ha maximum 6-8 alkalommal szerepel, akár ragozva is.

A büntetés elkerülése végett a fentieket tehát mindenképp érdemes kerülni, de a legjobb, ha inkább profi SEO szakemberre bízzuk ezeket a feladatokat.

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük