linképítés eredményeinek ellenőrzése

A linképítés nem egyszerű feladat, főképp, ha magunk látnánk hozzá. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tanácsot linképítéshez, amiknek segítségével jobban átláthatjuk a teljes folyamatot.

1, Írjunk vendégszöveget szakmai portálokra!

Sokan gondolják, úgy hogy egy szakportálra posztolni szinte a lehetetlen kategória, hiszen az ilyen oldalak az esetek többségében valamilyen versenytárs birtokában vannak. Ez azonban meglepő módon nem mindig akadály. Ezért a legjobb módszer, amit tehetünk, hogy felvesszük a kapcsolatot a szakportálok tulajdonosaival, hogy egy-egy cikkünket megosszák saját oldalukon. Ezzel jelentős előrelépést érhetünk el, a találati helyezések terén is.

2, Használjuk a magazinokat, internetes újságokat!

A szakmai portálok mellett komoly eredményt hozhatnak a nagy látogatottságú magazinokon és internetes újságokon megjelenő cikkek is. A nagyszámú látogató ugyanis a Google szemében megbízható weboldalnak rangsorolja ezeket az oldalakat és az ezekről induló oldalunkra mutató linkek is értékesek lehetnek.

Amennyiben azonban ilyen oldalra szeretnénk posztolni valamit, akkor előnyösebb, valamilyen populárisabb, közérdekű tartalmat készíteni, ami a szélesebb felhasználói közönség számára is értékes információt tartalmazhat és a portál témájával is összeegyeztethető bizonyos szinten.

3, Indítsunk saját honlapokat!

A prémium linképítés egyik alapja a SEO szakemberek számára, ha saját üzemeltetésű, megbízható oldalakra töltenek fel tartalmakat, beágyazott linkekkel együtt.

Természetesen ehhez igen sok munka kell hiszen ezeket az oldalakat is fel kell futtatni, de ezt követően stabilan felhasználható linképítési célokra. A befektetett idő, energia és költségek így hosszútávon könnyen megtérülhetnek.

4, Kerüljük a linkgyűjtő oldalakat!

A profi szakemberek egyik legfontosabb tanácsa, amit érdemes megfogadni, hogy messzire kerüljük el a kifejezetten linkgyűjtésre szolgáló oldalakat. Ezek a kvázi linkkatalógusok mondhatni értékes tartalom nélkül biztosíthatnak az oldalunkra mutató linkeket. Ezt a Google és más keresőmotorok algoritmusai már többnyire figyelmen kívül hagyják, hiszen se nem értékes, se nem látogatott oldalak. Sőt akár az is előfordulhat, hogy a túl sok ilyen oldalról érkező link miatt a saját oldalunkat is hátrébb sorolja, mondván, hogy biztosan nem értékes a mi tartalmunk sem.

Éppen ezért, ha egy magát SEO szakembernek tituláló vállalkozó prémium linképítési szolgáltatás keretében ilyen módszerekkel dolgozik, akkor azt érdemes elkerülni.

5, Használjuk a közösségi médiát!

A közösségi média egyre nagyobb térnyerése miatt a keresőmotorok is egyre nagyobb jelentőséget titulálnak a közösségi média felületeknek és az onnan érkező linkeknek. Ezért ma már a siker érdekében az elsők közt kell lennie egy Facebook és Instagram oldalnak, amiket érdemes reklámozni minél több csoportban is, hiszen már pár száz lájk is sokat érhet, nem beszélve az onnan érkező linkekről.

6, Figyeljük a konkurencia módszereit!

Mivel a keresőmotorok algoritmusait senki sem ismeri igazán, hiszen titkosak, de ha van egy erős konkurensünk, akkor annak módszereit is érdemes feltérképezni. Vizsgáljuk meg az oldala tartalmát, ő milyen kulcsszavakkal dolgozik, hátha valami nálunk kimaradt a szórásból.

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük